Deti polnoci
E-kniha

Pod rúškom temnej noci dorazí do malého mestečka Slaughtervill kamión. Vystúpi z neho sedem záhadných detí. Poobzerajú sa okolo seba a vojdú do opusteného domu. Ich príchod... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2023
Počet strán
344

Pod rúškom temnej noci dorazí do malého mestečka Slaughtervill kamión. Vystúpi z neho sedem záhadných detí. Poobzerajú sa okolo seba a vojdú do opusteného domu. Ich príchod potajomky sleduje osamelý a nesmelý Ravani ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

15,29 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Pod rúškom temnej noci dorazí do malého mestečka Slaughtervill kamión. Vystúpi z neho sedem záhadných detí. Poobzerajú sa okolo seba a vojdú do opusteného domu. Ich príchod potajomky sleduje osamelý a nesmelý Ravani Foster. Postáva pri okne vo svojej izbe a chce sa o svojich nových susedoch dozvedieť čo najviac. Nakoniec si medzi záhadnými deťmi nájde kamarátku, srdečnú a odvážnu Virgíniu. Lenže nové priateľstvo so sebou prináša aj zopár tajomstiev a jedno veľké nebezpečenstvo. Keď sa Ravani dozvie o hrozbe, ktorá číha na jeho nových priateľov, musí začať bojovať, aby ich ochránil. Inak stratí jediného človeka, ktorý mu kedy rozumel.
Čítať viac
Originálny názov
The Midnight Children
Počet strán
344
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2012895
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Grada
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

8 hodnotení

2
6
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

24

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
8.11.2023
4,5*
Pri tejto knihe som zo začiatku veľmi váhala a pýtala sa sama seba, či naozaj čítam knihu pre deti. Začína mierne depresívne, melancholicky a človek má pocit, že všade ho obklopuje temnota. Kruté opisy bitúnku by mohli aj niekoho vydesiť, ale akonáhle som sa začítala a začala som čítať viac, príbeh ma vtiahol a ja som pochopila, čo týmto úsekom chcel autor povedať a na čo poukazoval.

Duša dieťaťa, ktoré je osamelé, šikanované a necíti sa byť nikým milované je totiž ako temnota, ktorú autor v prvých kapitolách atmosférou príbehu zrkadlil. Ale príbeh vôbec nie je depresívny, naopak, každou ďalšou kapitolou z neho cítiť veľkú nádej, prijatie a postupné uzdravenie viacerých krehkých duší. Pretože o tom naozaj kniha.

Ravani, obyčajný chlapec, ktorý nemá priateľov, pochybuje o sebe a cíti sa menejcenný. Až do momentu, kedy do jeho života vstúpi sedem záhadných detí, ktoré sa prisťahovali do domu oproti uprostred noci. Jeho priateľkou sa stane najmä Virgínia, ktorí mu dáva nie len pocit, že už nie je sám, ale hlavne mu pomáha objaviť v sebe stratenú sebadôveru.

Čo ma však na knižke prekvapilo najviac je nespočetné množstvo úžasných, hlbokých myšlienok na zamyslenie. Ešte sa mi hádam nestalo, aby som v detskej knihe mala toľko lepíkov a poznačené také množstvo krásnych myšlienok. Práve pri nich úplne zabudnete na kostrbatý úvod a naopak ostane vo vás len pozitívny pocit.

Kniha sa nevenuje len téme sebaprijatia, odvahy a priateľstva, ale dotýka sa aj rodiny, priateľstva a dôvery, ktorá sa buduje postupne. A kto číta pozorne, možno zachytí aj odkaz na vegetariánstvo. Výborná detská kniha, kúpte ju svojim deťom :)
Čítať viac
19
Overený zákazník
26.9.2023
Začiatok príbehu mojej 9ročnej nahnal strach. Začína hrozne depresívne a štýl písania je trochu nudný. Vraj veľa nezáživných opisov. Ale ďalej v deji sa toho skrýva oveľa viac. A to by ste namali zmeškať.

Príbeh je popretkavaný zážitkami aj rodinným životom. Je o hľadaní priateľstva, rodine, odvahe a aj o udržaní toho najväčšieho tajomstva...

Je o vtáčatkách, ktoré hľadajú hniezdo...

Budeme putovať a ochraňovať jeden druhého, stále a naveky...kým nenájdeme miesto, kam patríme.

Možno to nie je celkom príbeh pre tých mladších čitateľov. Možno práve životné skúsenosti robia túto knihu pre dospelých oveľa atraktívnejšou, pochopiteľnejšou a lákavejšou než pre deti.

Každopádne stojí sa prečítanie.

Hlavným hrdinom je Raven Foster. Smutný to chlapec, cítiaci samotu v jeho mladučkej duši a horlivo túžiaci po priateľovi.
Nájde spriaznenosť v dievčati menom Virgínia. No nájde v nej viac. Nájde spojenca na ceste dobrodružstiev, strážiac tajomstvo, ktoré sa nemá nikto dozvedieť.

Jeho život sa zmení a už nikdy nebude ako predtým. Už nebude sám.
A stačila na to jedna noc, jeden kamión, z ktorého uprostred noci vystúpila záhadná sedmička detí...

Hoci duša žiari jasne ako ohňostroj a bojuje divoko ako sokol, občas aj tak prehrá. Nie preto, lebo by sa málo snažila, ale preto, lebo na svete to tak niekedy skrátka chodí.

Raz prehrávame, raz vyhrávame. Raz sme smutní, inokedy veselí. To z nás robí ľudské bytosti a či s chybami či bez nich, či nás spája krvné puto alebo sme sa len tak našli, vieme byť pre niekoho najdôležitejším človekom na svete. Vieme byť rodinou. A raz...na nás ten dobrý koniec počká.
Čítať viac
13.9.2023
Prekvapivý dej
Deti polnoci som začala čítať s mojím 7 ročným, ale rýchlo sme ju odložili. Začiatok knihy je hororový, noc, krv, kamión a bitúnok syna odradili . Ja som pokračovala v čítaní a dobre som urobila. Kniha je napísaná pútavo. Vykresluje samotu, nájdené priatelstvá. Strach. To, aké je dôležité mať pevný rodinný základ. Odporúčam pre velké až dospelé deti Čítať viac
12.9.2023
Deti polnoci je detská kniha o hľadaní rodiny a priateľstva, ktorá je určená pre čitateľov od 9 rokov. Je pravda, že deväť rokov som mala už veľmi dávno, ale nie som si istá, či by som v tom veku vedela knihu oceniť a možno aj pochopiť.

Deti polnoci je čarovná kniha o osamelom chlapcovi, ktorý si túži nájsť aspoň jedného kamaráta. Osud si to vymyslel inak a do susedného domu sa presťahuje hneď sedem detí.

Lenže oni sa nestanú priateľmi, ale spojencami. Zažívajú malé dobrodružstvá a spoločne bojujú proti tyranii starších chlapcov.

Lenže tieto deti majú jedno veľké tajomstvo. Tajomstvo, ktoré musia uchrániť za každú cenu. Podarí sa im to?

Autor vynikajúce vykreslil vzťahy medzi súrodencami, ktorí sa neustále podpichujú a doťahujú, ale zároveň sa bezhranične milujú a chránia navzájom za každú cenu.

Sila priateľstva, puto rodiny, aj keď nemusí byť len pokrvná a bojovanie za každé malé víťazstvo mi spríjemňovalo posledných pár dní. Za zaslanie knihy ďakujem vydavateľstvu Grada.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Smútim za ňou nekomplikovane a absolútne. To je moje šťastie aj moja smola. Už zakrátko sa mi v hlave vynorili slová: Chýba mi v každom čine i v každej nečinnosti. “

Roviny života - Julian Barnes, 2014
Roviny života
Julian Barnes